Fra Roskilde Stifts hjemmeside


"14/09-2013

Krigen i Syrien kræver mange menneskeofre. Derfor opfordrer samtlige landets biskopper til, at man samler penge ind til hjælp til medmennesker i nød.

 

Åbent brev fra folkekirken biskopper til den danske befolkning og folkekirkens menigheder


En af den nyere tids største humanitære katastrofer udfolder sig i Syrien lige nu. Millioner af civile og uskyldige er drevet på flugt. De mangler mad, medicin, brændstof til opvarmning og andre basale fornødenheder. Ofrene har brug for vores hjælp og forbøn. Medierne og vores internationale kirkelige netværk fortæller om en ekstraordinær situation, som kræver en ekstraordinær handling.


Derfor går vi nu fælles ud til den danske befolkning og folkekirkens menigheder med en stærk opfordring til at støtte det igangværende arbejde med at hjælpe ofrene for konflikten i Syrien. Danmission, Caritas, Folkekirkens Nødhjælp og Bibelselskabet er blandt de danske kirkelige organisationer, som hjælper ofrene inde i selve Syrien og i flygtninge lejrene. Nødhjælpen når de mest trængende mennesker uanset deres religiøse tilhørsforhold.


Nødhjælpsarbejdet kan støttes for eksempel ved, at man personligt giver bidrag til en af organisationernes indsamlinger eller ved, at man samler ind i kirkerne til gudstjenester eller andre arrangementer i de kommende uger.


Konflikten er kompleks. Men ét står fast: Der er akut brug for hjælp, og det er muligt at få hjælpen frem. Lad os handle og fokusere på de mange mennesker, som vi kan hjælpe.


Som ærkebiskop Jean Kawak fra den syrisk-ortodokse kirke i Damaskus siger i en appel:


»Vi hjælper med mad og penge. Men behovet er meget større, end de ressourcer vi har. Syrien og syrerne har brug for jeres støtte og jeres forbøn. Jeg beder jer derfor: Husk Syrien!«


Derfor har vi taget dette ekstraordinære initiativ – sammen at henvende os til jer og opfordre til medmenneskelig handling nu!


Peter Fischer-Møller, Roskilde Stift

Peter Skov-Jakobsen, Københavns Stift

Lise-Lotte Rebel, Helsingør Stift

Steen Skovsgaard, Lolland-Falster Stift

Tine Lindhardt, Fyns Stift

Kjeld Holm, Aarhus Stift,

Marianne Christiansen, Haderslev Stift

Elisabeth Dons Christensen, Ribe Stift

Karsten Nissen, Viborg Stift,

Hanning Toft Bro, Aalborg Stift

Jógvan Fridriksson, Færøerne "